24 Вести

Kолку маневарот со Уставниот суд може да биде решение за комплетната блокада што за еден месец ќе се случи со престанувањето на градоначалничкиот мандат, колку ...
сите 28 | | | веќе видена

Владата вечерва ќе има вонредна седница за штетите од ниските температури врз насадите со јаболка во преспанскиот регион. Замник министерот за земјоделство ...
сите 132 | | | веќе видена

Расте незадоволството кај струмичките градинари од ниските откупни цени на стартот од сезоната. Пролетната зелка почна да се откупува по цена од 8 денари за ...
сите 5 | | | веќе видена

Вакцините кои Македонија ги увезува се во согласност со сведската здравствена организација и нема причина зошто родителите да не ги вакцинираат своите деца ...
сите 58 | | | веќе видена

На еден месец пред енергетските компании да ги достават трошоците, врз основа на кои регулаторна ја утврдува цената на струјата од ЕЛЕМ уверуваат дека нема да ...
сите 110 | | | веќе видена

Иницијативата за продлжување на мандатот на градоначалниците се работи во Уставниот суд. Двете иниицјативи се содржани во еден предмет и од судот очекуваат ...
сите 28 | | | веќе видена

По три дена поминати под отворено небо, родителите на децата со посебни потреби, денеска ги спакуваа шаторите и си заминаа од паркот „Жена борец“. Ќе кампуваат ...
сите 128 | | | веќе видена

Социјалдемократите воздржани по оптимистичката најава од нивната коалиција во собранието дека за идната недела ќе биде избран претседател на собранието. Од ...
сите 119 | | | веќе видена

Изјави кои можат да се толкуваат како политичко мешање во внатрешните работи на соседна држава, не помагаат во градењето добрососедски односи во Западен ...
сите 67 | | | веќе видена

Македонската економија е стабилна и покрај сите предизвици на политичката криза, оцениле меѓународниот монетарен фонд и светската банка. На пролетните средби ...
сите 86 | | | веќе видена

Македонија нема да има два официјални јазици на цела територија. Банкнотите нема да станат двојазични и нема да се менуваат униформите. Нема да се менува ниту ...
сите 288 | | | веќе видена

Демократските процеси ќе продолжат. Државата мора да профунционира во полн капацитет. во прашање е доведена егзистенцијата на граѓаните и на фирмите поради ...
сите 175 | | | веќе видена

next