И летниковец ...

Барокниот летниковец на плоштадот Македонија ќе чини 350 000 евра. Два месеца по потпишувањето на договорот со скопски Бетон општината конечно ја објави сумата за еден од последните објекти од Скопје 2014-та. Што ќе содржи местото за одмор, за парите кои се трошат од буџетот, од канцеларијата на Тодоровиќ велат:
„ Летниковецот ќе биде изработен од армирана бетонска конструкција и обложен со мермер. Планот, да се заврши комплетно летниковецот е до средината на оваа 2011-та година“.
Дел од граѓаните кои денеска шетаа покрај објектот во изградба сметаат дека парите се многу за еден летниковец, други пак го оправдуваат чекорот. Најголемиот број пак, воопшто и не знаеја што и кој гради позади најновите тараби крај плоштадот Македонија.
Летниковецот е вториот објект од Скопје 2014-та за кој не се фрли официјална лопата. Слична судбина имаше и триумфалната капија која се гради веќе неколку месеци. Според податоците на бирото за јавни набавки, веќе се потрошени над 150 милиони евра народни пари за спомениците и новите згради, односно двојно повеќе од првичните проценки на Владата. Уште колку пари ќе бидат потребни до крајот, засега не се знае.

Барокниот летниковец на плоштадот Македонија ќе чини 350 000 евра. Два месеца по потпишувањето на договорот со скопски Бетон општината конечно ја обја...