Број на прочитани вести по категории за последните 30 дена

Демографија и интереси на корисници на daily.mk

Последни статистики за корисниците на daily.mk според демографската анализа од Google Analytics за околу 80% од корисниците за последните 31 дена.


Старосна група(според Google Analytics)

Старосна групаПроценти
25г до 34г36.36%
35г до 44г33.57%
45г до 54г11.21%
18г до 24г11.13%
55г до 64г5.67%
65+2.05%


Пол(според Google Analytics)

ПолПроценти
Машки54.47%
Женски45.53%


Афинитети(според Google Analytics)

АфинитетиПроценти
Љубители на музика13.46%
Спортски фанови8.95%
Страсни читатели на вести8.23%
Љубители на ТВ7.59%
Готвачи ентузијасти5.18%
Љубители на филм4.74%
Љубители на патувања3.41%
Љубители на животни3.13%
Фото ентузијасти2.72%
Автомото ентузијасти2.56%
Љубители на технологија2.41%
Експерти за убавина2.00%
Home Decor Enthusiasts1.97%
Купувачи1.92%
Гејмери1.84%


Пазар(според Google Analytics)

ПазарПроценти
Автомото9.78%
Дом и градина9.10%
Патувања7.55%
Убавина (Услуги и производи)5.16%
Образование4.52%
Подароци и прослави3.58%
Вработување3.54%
Облека и аксесоари2.91%
Финансиски услуги2.65%
Потрошувачка техника2.37%
Недвижнини2.24%
Дејтинг услуги2.24%
Компјутери и периферни уреди1.22%
Софтвер0.86%
Спорт и Фитнес0.79%


Останати интереси(според Google Analytics)

Останати интересиПроценти
Уметност и забава23.96%
Вести7.48%
Спорт5.50%
Храна и пијалаци5.28%
Референци4.44%
Интернет и телекомуникации2.72%
Убавина и Фитнес2.10%
Наука1.56%
Патувања1.38%
Финансии1.27%
Автомото1.13%
Онлајн заедници1.10%
Игри0.83%
Љубимци и животни0.81%
Дом и градина0.52%


Градови во Македонија(според Google Analytics)

Градови во МакедонијаПроценти
Скопје58.35%
Битола14.58%
Останато13.69%
Штип8.58%
Гевгелија4.20%
Делчево0.61%
Сите градови(според Google Analytics)

Сите градовиПроценти
Скопје44.66%
Останато16.29%
Битола11.16%
Штип6.57%
Гевгелија3.21%
Saint-Avold0.67%
Лондон0.58%
Виена0.49%
Делчево0.46%
Мелбурн0.44%
Sydney0.41%
Belgrade0.40%
Roubaix0.38%
Љубљана0.36%
Цирих0.36%