Иво Ивановски најскапо BMW, Зоран Ставревски не се откажува од својот вартбург

Министерот за образование, Никола Тодоров, кога не е со службената кола, се вози во тико вредно 650 евра. За разлика од него, првиот човек на Министерството за информатичко општество, Иво Ивановски, се вози во BMW M3 вредно 27.000 евра
Мерцедеси, скапи автомобили, со затемнети стакла, блиндирани - ова е возниот парк на македонските министри. Но што имаат дома? Каков е приватниот возен парк на членовите на македонската Влада. Најголем дел од нив имаат поло, а на списокот се пунто, пежо, BMW, тојота, митсубиши, мерцедес...
Премиерот Никола Груевски во анкетниот лист нема наведено моторно возило, но според она што го знаеме, тој вози пунто. Првиот човек на финансии и заменик-претседател на Владата, Зоран Ставревски, вози хонда сивик, која чини 4900 евра, а во својот возен парк има вартбург што чини 500 денари. Човекот задолжен за Рамковниот договор, Абдулаќим Адеми, има поло класик од 4000 евра, а има пријавено и голф 3, на име на неговите родители. На антикорупционерите им пријавил дека неговиот автомобил чини 4000 евра. Во возниот парк на заменик-претседателот задолжен за економски прашања, Владимир Пешевски, влегуваат два автомобили на неговата сопруга - митсубиши оутлендер од 2008 година, вреден 24500 евра и тојота корола од 2002 година, проценета на 6000 евра.
Вицепремиерот за евроинтеграции може да се пофали со три тојоти паркирани во неговиот двор. Најновата тојота е токму неговата - аурис од 2008 година, која чини 15000 евра. Шефот на македонската дипломатија има пријавено само еден автомобил, како заеднички имот, пежо 207 од 2007 година, вредно 12700 евра. Министерот за одбрана кога не го возат во службениот автомобил, управува со опел вектра од 5800 евра. Првата полицајка, Гордана Јанкулоска, има исто возило како премиерот, пунто, што вреди 4000 евра. Семејството Маневски има два автомобила. Министерот Михајло вози поло од 8500 евра, а неговата сопруга Фелимена, хјундаи акцент вредно 8000 евра. Првиот човек на транспорт и врски има сеат леон. Го купил 2008 година, а вреди 15000 евра.
Министерот за економија, Фатмир Бесими, нема автомобил. Неговиот брат неодамна купил спарк од 8 000 евра, родителите имаат голф вреден 23 000 евра, но тој нема свој автомобил. Првиот човек во здравството, Бујар Османи, во својата гаража има поло, вредно 9000 евра и твинго од 4900 евра на име на неговиот брат. Неговиот колега од образование, Никола Тодоров, кога не е со службената кола, се вози во тико вредно 650 евра. За разлика од него, првиот човек на Министерството за информатичко општество, Иво Ивановски, се вози во БМВ М3 вредно 27000 евра. Во семејниот возен парк на Иванови има и фолксваген тугуан вреден 27000 евра и хјундаи лантра од 4000 евра, кои се на име на родителите на министерот. Муса Џафери, првиот човек на локална самоуправа нема автомобил. Го вози сопругата со голф од 7300 евра. Министерката за култура, Елизабета Канческа - Милевска, во слободно време вози митсубиши колт од 2006 година, вреден 7000 евра.
Џељаљ Бајрами, министерот за труд и социјална политика, вози опел омега од 5000 евра, а во возниот парк има и пунто од 6500 евра на име на неговиот брат. Првиот човек на животна средина, Неџат Јакупи, има поло од 2006 година вредно 12000 евра. Министерот без ресор, Хади Незир, има пасат вреден околу 10000 евра. Неговиот колега Неждет Мустафа, има ново пежо 308, купено во 2007 година. Вреди 17300 евра. Веле Самак пак има мерцедес МЛ 500 од 25000 долари.
Само возниот парк на првиот земјоделец, Љупчо Димов, не е откриен. На интернетската страница на антикорупционерите стои дека тој нема поднесено анкетен лист.

Министерот за образование, Никола Тодоров, кога не е со службената кола, се вози во тико вредно 650 евра. За разлика од него, првиот човек на Министер...