Беловишки Водопад - прво мајска акција

На 01 Мај 2017 ДПС Трансверзалец- Скопје организира искачување до живописните Беловишки водопади кои се наоѓаат во подножјето на врвовите Ливадица и Пирибег на ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 07:00:00 , 01 Мај, 2017 до 17:00:00 , 01 Мај, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 42 доаѓаат, 398 можеби
 • Априлско искачување на Плат

  ДПС ТРАНСВЕРЗАЛЕЦ организира Априлско искачување на врвот Плат на 30 Април 2017 год. Врвот Плат се наоѓа на планината Шар Планина, висок е 2.398 метри ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 06:30:00 , 30 Апр, 2017 до 19:00:00 , 30 Апр, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 37 доаѓаат, 262 можеби
 • Орле, Вишешница

  ДПС ТРАНСВЕРЗАЛЕЦ организира Априлско искачување на врвот Орле на 30 Април 2017 год. Врвот „Орле“ се наоѓа на планината Вишешница над Тиквешкото Езеро. ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 06:00:00 , 30 Апр, 2017 до 20:00:00 , 30 Апр, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 18 доаѓаат, 144 можеби
 • 8/12 Добра Вода 2.062 мнв, Челоица

  Во рамки на предизвикот „12 Врвови“ го најавуваме осмиот по ред од вкупно 12 врвови, врвот Добра Вода висок 2.062мнв. Со разубавувањето на времето и ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 05:30:00 , 07 Мај, 2017 до 20:00:00 , 07 Мај, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 48 доаѓаат, 206 можеби
 • Пелистер, Традиционален марш Димитар Илиевски Мурато

  На 13 Мај 2017 год. ДПС Трансверзалец ќе се приклучи на 28-от Традиционален марш во чест и слава на Димитар Илиевски-Мурато, првиот Македонец кој се искачи на ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 04:00:00 , 13 Мај, 2017 до 21:00:00 , 13 Мај, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 29 доаѓаат, 72 можеби
 • Рафтинг на Тара и Дрина, искачување на Маглич (2.386м)

  ДПС Трансверзалец – Скопје во периодот од 19 до 21.05.2017 организира искачување на Маглич (2.386м) и рафтинг на Тара и Дрина. Маглич е највисок врв на ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 14:00:00 , 19 Мај, 2017 до 23:00:00 , 21 Мај, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 28 доаѓаат, 191 можеби
 • Врв Панделе на Mariovo Off-Road Experience

  Во рамки на шестото издание на фестивалот MARIOVO OFF-ROAD EXPERIENCE, Планинарско Друштво „Трансверзалец“ ве води на искачување на малку познатиот врв ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 06:00:00 , 14 Мај, 2017 до 21:00:00 , 14 Мај, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 11 доаѓаат, 107 можеби
 • Шарски Води 2017 - Планиско Велосипедски Маратон

  ДПС Трансверзалец од Скопје на ден 25.06.2017 година (недела) ќе го организира Планинскиот Велосипедски Маратон „ШАРСКИ ВОДИ 2017“ велосипедска манифестација ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 07:00:00 , 25 Јун, 2017 до 19:00:00 , 25 Јун, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 104 доаѓаат, 344 можеби
 • Прва Македонска Трансверзала (First Macedonian Traverse)

  ЗАПАДНА МАКЕДОНСКА ТРАНСВЕРЗАЛА или ПРВАТА МАКЕДОНСКА ТРАНСВЕРЗАЛА е планинарска патека која се протега од Љуботен до Охрид. По своите карактеристики тоа е ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 00:00:00 , 07 Јул, 2017 до 18:00:00 , 16 Јул, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 6 доаѓаат, 31 можеби