• Pepper, Skopje
 • 17:00:00 , 21 Апр, 2017 до 20:00:00 , 21 Апр, 2017
 • BookBox
 • 50 доаѓаат, 158 можеби
 • Настанот е завршен
 • И нам не ни се верува, но оваа година по седми пат ќе се собереме на веќе традиционалната манифестација на правење (и јадење) храна која асоцира на читање и книги.Бидејќи одредувањето главна тема од лани (Шекспир) се покажа како корисно, одлучивме оваа година таа да биде - КНИГИ И НИВНИ ФИЛМУВАНИ ВЕРЗИИ. На располагање стојат куп наслови, па оправдувања од типот „не ми текнуваше што“ не се прифаќаат. Секако, доколку донесете и нешто друго поврзано со книги и читање вон главната тема ќе ви се важи. Наградите повторно ќе се одредат со гласање, а на учесниците, освен „шведската маса“ од ваши дела (гледајте да не се претерано концептуални, туку и да се јадат), им следува и пијачка. ВАЖНО: ГЛАСАЊЕТО ПОЧНУВА ВО 18 ЧАСОТ, НЕМОЈТЕ ДА ДОЦНИТЕ!* „Фестивалот на јадење книги“ не е спонзориран од државна институција, НВО, компанија, политичка партија или поединец, туку се прави од ќеф на организаторите и учесниците.

  Настани во близина (1км)

  Беловишки Водопад - прво мајска акција

  На 01 Мај 2017 ДПС Трансверзалец- Скопје организира искачување до живописните Беловишки водопади кои се наоѓаат во подножјето на врвовите Ливадица и Пирибег на ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 07:00:00 , 01 Мај, 2017 до 17:00:00 , 01 Мај, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 42 доаѓаат, 398 можеби
 • Априлско искачување на Плат

  ДПС ТРАНСВЕРЗАЛЕЦ организира Априлско искачување на врвот Плат на 30 Април 2017 год. Врвот Плат се наоѓа на планината Шар Планина, висок е 2.398 метри ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 06:30:00 , 30 Апр, 2017 до 19:00:00 , 30 Апр, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 37 доаѓаат, 262 можеби
 • Мајсторот и Маргарита

  Режисер: ИВАН ПОПОВСКИ Мајсторот — ДЕЈАН ЛИЛИЌ Маргарита — ДРАГАНА КОСТАДИНОВСКА Воланд/Афраниј — НИКОЛА РИСТАНОВСКИ Понтиј Пилат — ЈОРДАН ...
 • Македонски Народен Театар, Skopje
 • 17:00:00 , 29 Апр, 2017 до 22:00:00 , 29 Апр, 2017
 • Македонски Народен Театар
 • 46 доаѓаат, 232 можеби
 • Today It's All About Jazz! // Денес се е џез!

  Деветчасовен целодневен џез хепенинг под отворено небо. На 30 април, по повод Интернационалниот ден на џезот, пред платото на МКЦ со почеток во 12 часот, за ...
 • MKC, Skopje
 • 12:00:00 , 30 Апр, 2017 до 22:00:00 , 30 Апр, 2017
 • Здружение На Џез Музичари и Слободни Уметници
 • 88 доаѓаат, 117 можеби
 • Орле, Вишешница

  ДПС ТРАНСВЕРЗАЛЕЦ организира Априлско искачување на врвот Орле на 30 Април 2017 год. Врвот „Орле“ се наоѓа на планината Вишешница над Тиквешкото Езеро. ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 06:00:00 , 30 Апр, 2017 до 20:00:00 , 30 Апр, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 18 доаѓаат, 144 можеби
 • Промоција на “Издржи, кралице“

  Верувате ли во љубов на прва страница? “Издржи, кралице“ може да биде токму тоа. Со огромно задоволство, ви ја најавуваме првата книга од ваков тип во ...
 • Кафе-Книжарница ТРИ, Skopje
 • 19:00:00 , 03 Мај, 2017 до 21:00:00 , 03 Мај, 2017
 • Athletic Club 'Endurance.mk' - Skopje
 • 20 доаѓаат, 26 можеби