• Public Room, Skopje
  • 20:00:00 , 12 Апр, 2017 до 00:00:00 , 13 Апр, 2017
  • Public Room
  • 77 доаѓаат, 252 можеби
  • Настанот е завршен
  • ~ Please find English version below...Ве покануваме на дванаесеттото издание на проектот “Вкусот на Скопје“! Проектен менаџер и шеф на ова издание - Маре Јаневска. Продукција- тимот на Јавна соба.Земјата Спринглед е најголем производител и извозник на зеленчук и овошје во светот.Во оваа земја најпрепознатливи се вкусовите на зеленчукот кои во изобилие можат да се најдат токму во пролетта, која трае вечно.Вечерата “Вкусот на Спрингленд” е празник за сите вегетаријанци, вегани, лица кои постат и кои ценат вистински вкусови на свеж сезонски зеленчук, домашно тесто, бургун и свежи зачини. Гостите ќе имаат можноста да ја запознаат културата на Министерството за вегетаријанска исхрана од Спрингленд. Маре Јаневска е почесен конзул на Спрингленд во Македонија.Ова е менито кое ќе ни го припреми нашиот гостин шеф заедно со тимот на Јавна Соба: Прво јадење: Пролетна салата ~Цвекло, портокал, нане, балсамико крема, маслиново масло. Додаток: овчо мавровско сирење (по избор) Второ јадење : Лепиња со крeм од печурки ~Печурки, кромид, лук, свежи зачини. Додаток: пармезан (по избор) Трето јадење: Бургун со грилован зеленчук~Бургун, сезонски зеленчук, зачини Дoдаток: риба (по избор) Десерт: Apple crumble~Jаболка, цимет, суво грозје, бадемиДодаток: сладолед (по избор)Маре Јаневска, вработена во британска амбасада во Скопје последниве 10 години се грижи за сe што поврзано со храна и менаџирање на резиденцијата. Покрај овие две улоги надвор од комфор зоната има искуство и со други проекти ( Food Talk, Cooking School, Coolinari и презентации на британска кујна). Јаневска знае да креира добар залак и докажано живее за да ги прави луѓето среќни со тоа што го создава. Нејзиното мото е: Љубовта е најважниот зачин во креирањето на добра порција.Цена на мени: 600 ДЕН. по лицеБилети во барот на Јавна Соба или онлине преку contact@publicroom.org НАСКОРО... Курс за креативно готвење на Јавна Соба под водство на Маре Јаневска. Следете не' ~______________________________________________________________________We would like to invite you on twelfth edition of the project "Taste of Skopje"! Project manager and chef- Mare Janevska. Production- Public Room team.Springland is the biggest producer and exporter on fruits and vegetables in the world! On this land, the vegetables taste amazing and can be found in big amounts in the spring, which lasts forever.The diner " Taste of Springland" is a paradise for all vegetarians, vegans and people who admire the real taste of fresh seasonal vegetable, homemade pasta, burghul and fresh herbs. The guests will be introduce to the culture of the Ministry for vegetarian food from Springland. Mare Janevska is consul of Springland in Macedonia.This is the menu that our chef will prepare for you, together with Public Room team:First dish: Springland’s salad~ Beetroot, orange, mint, balsamic cream, olive oilSupplement: Mavrovo feta cheese (optional)Second dish: Mushroom cream basket~ Mushrooms, onion, garlic, herbsSupplement: Parmesan cheese (optional)Third dish: Burghul~ Burghul, seasonal vegetables and fresh herbsSupplement: fish (optional)Dessert: Apple crumbleSupplement: ice cream (optional)Mare Janevska works at the British Embassy in Skopje, and in the last 10 years she takes care for everything related with food at the residency. Besides this role, she is working on other projects, such as: Food Talk, Cooking School, Coolinari and British cuisine presentations. Janevska knows how to make a good bite and definitely makes people happy with the things she creates in the kitchen. Her motto is: Love is most important spice in preparing a tasty dish.Menu price: 600 MKD per personTickets at the bar in Public Room or online at conntact@publicroom.orgCOMING SOON... Creative cooking course in Public Room, mentored by Mare Janevska. Folow us for more information ~