• MKC Club & Restaurant, Skopje
 • 21:00:00 , 16 Јун, 2017 до 02:00:00 , 17 Јун, 2017
 • Familija Tangovi Skopje
 • 39 доаѓаат, 88 можеби
 • English below**********************Почитувани,Фамилија Тангови и Клуб ресторанот МКЦ со особено задоволство ви го најавуваaт аргентинското танго трио Лос Милонгитас во Скопје! Како дел од нивната прва европска турнеја, после настапи во Москва, Минхен, Стокхолм, Милано и други градови низ Европа, на 16-ти јуни, во ресторанот МКЦ, Лос Милонгитас ќе одржат концерт на танго музика, придружен со танго игранка-милонга. Ова трио, кое постои од 2014 година, својот музички репертоар го формира под девизата: подиумот за танц цело време да биде исполнет со танчери. Творејќи под влијанието на големите аргентински оркестри од златното доба на тангото (Ди Сарли, Д`Ариенцо, Кало), Лос Милонгитас создаваат свои верзии за трио на популарните танго композиции како и свои авторски дела, имајќи ги секогаш на ум желбите и потребите на танчерите, вистинските протагонисти на подиумот за танц.Зад името Лос Милонгитас стојат неговите основачи, пијанистот Пабло Мургиер, бандонеонистот Симоне Толомео и контрабасистот Алесио Менеголи. Нивната музичка заднина им овозможува да понудат интересни и иновативни аранжмани, под влијанието на аргентинската поп-музика па до џез и рок.Нивниот прв албум насловен „Лос Милонгитас” е издаден во февруари 2017 и може да го преслушате на следните линкови:Spotify: https://play.spotify.com/album/0vmhLZ6njzd47cIgEUf2DXCDBaby: https://www.cdbaby.com/Artist/LosMilonguitasБилети во претпродажба (до 25ти мај) – 500 денари Билети по редовна цена (по25ти мај) - 600 денариИстите можете да ги набавите во МКЦ клуб ресторанот од 18ти април.Не ја пропуштајте оваа можност да бидете дел од уникатната атмосфера која ќе ја создаде ова автентично аргентинско танго трио и магијата на тангото!Ве очекуваме!*******************************************************************Dear tango lovers and friends,We have an exclusive opportunity to invite you to a special live music milonga in Skopje!Together with MKC Club & Restaurant, we are welcoming the Argentinean tango trio Los Milonguitas! Their performance on the 16-th of June in Skopje is a part of their first European tour from March to June 2017.Don’t miss the chance to be part of this unique atmosphere created by the authentic vibes and the magic of the tango!Tickets can be purchased at the MKC RestaurantPrice = 10euThe tango trio Los Milonguitas has a clear aim: that all of the dancers fill the milonga dancefloor. Influenced by the great orchestras of the golden age, (Di Sarli, D’Arienzo, Caló), Los Milonguitas offer trio versions in style as well as their own compositions, always taking into consideration the performance necessities of the milongueros, the real protagonists on the dance floor.Since 2014, in Buenos Aires, Los Milonguitas have been constantly elaborating their repertoire, during milongas porteñas, defining their musical choices in line with the style of the most prestigious milongueros, making theirs the advice of danceprofessors and internationally recognised DJs.New compositions complementing the repertoire are inspired by the universe of the current milongas porteñas, from the classic to the more informal or transgressive ones.The musical trajectory of the founding members, the pianist Pablo Murgier, the bandoneonist Simone Tolomeo and the double-bass player Alessio Menegolli, allows them to offer interesting and innovative arrangements, influenced as much by the Argentinian popular music as by jazz or rock.Нивниот прв албум насловен „Лос Милонгитас” е издаден во февруари 2017 и може да го преслушате на следните линкови:Spotify: https://play.spotify.com/album/0vmhLZ6njzd47cIgEUf2DXCDBaby: https://www.cdbaby.com/Artist/LosMilonguitasTheir first album Los Milonguitas was released in February 2017, and you can listen to it at the following links:Spotify: https://play.spotify.com/album/0vmhLZ6njzd47cIgEUf2DXCDBaby: https://www.cdbaby.com/Artist/LosMilonguitas

  Настани во близина (1км)

  Клеопатра - Балетски спектакл / Cleopatra - Ballet

  \\\ English bellow \\\ КЛЕОПАТРА Балет Солисти, балетски ансамбл, оркестар и хор на Македонска опера и балет Бисера Чадловска - диригент, Василиј Медведев ...
 • Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet, Skopje
 • 20:00:00 , 26 Мај, 2017 до 23:00:00 , 26 Мај, 2017
 • Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
 • 45 доаѓаат, 191 можеби
 • Аида - Џузепе Верди \\\ Aida - Giuseppe Verdi

  \\\ English bellow \\\ АИДА - Џузепе Верди Опера Оркестар, хор и балетскиот ансамбл на Македонска опера и балет Турска државна опера (Истанбул, Турција) Вања ...
 • Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet, Skopje
 • 20:00:00 , 31 Мај, 2017 до 23:00:00 , 31 Мај, 2017
 • Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
 • 54 доаѓаат, 150 можеби
 • O/Exhibition/Jana Jakimovska

  Драги пријатели, овој 25ти мај ќе го прославам со изложба на дигитални принтови. Насловена едноставно како „О“, таа навидум зборува за големото О, малата смрт, ...
 • Дом на култура „Кочо Рацин“ Скопје - Dom na kultura "Koco Racin" Skopje
 • 20:00:00 , 25 Мај, 2017 до 14:00:00 , 02 Јун, 2017
 • Jana Jakimovska
 • 149 доаѓаат, 98 можеби
 • Дино Имери - Хуманитарен Концерт

  Ексклузивен едно-часовен рецитал на младиот виртуоз на пијаното - Дино Имери со познати дела од Л. ван Бетовен и Ф. Лист.. Концертот е со хуманитарен ...

  Отворен ден на Корчагин

  На 25 мај 2017 година (четврток) со почеток во 18 часот, СУГС Гимназија „Раде Јовчевски - Корчагин“ организира Отворен ден, на коj идните ученици ќе имаат уште ...
 • Sugs Rade Jovcevski Korcagin, Skopje
 • 18:00:00 , 25 Мај, 2017 до 21:00:00 , 25 Мај, 2017
 • СУГС Гимназија ,,Раде Јовчевски-Корчагин"
 • 62 доаѓаат, 71 можеби