• Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 06:00:00 , 21 Мај, 2017 до 20:00:00 , 21 Мај, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 17 доаѓаат, 125 можеби
 • Настанот е завршен
 • На 21.05.2017 (недела) ДПС Трансверзалец ќе се приклучи на маршот “Рамен Камен” организиран од Планинарското друштво “Sharri” од Гостивар. Рамен Камен е акција која ќе се одвива на падините на Шар Планина.• Поаѓање од Скопје: во 6.00 ч, Пошта- Железничка Скопје• Пријавување и набавка на карти за превоз : најкасно до 19.05.2017 во продавницата пред студенсткиот дом Кузман Јософовски Питу секој ден од 10 до 21ч. или на редовен состанок на друштвот в Четврток од 20 до 21.30ч.•Лице за контакт: Јовче Н. 071/223-192• Цена: за превоз 400 ден за минибус. Акцијата ќе се оддржи доколку се пријават повеќе од 10 учеснициПотребна опрема: разгазени планинарски кондури, облека според најавата за временската прогноза, планинарски стапчиња, течности најмалку 1л, по должината на патеката има доволно извори на вода.Напомена:Секој учесник зема учество на сопствена одговорност и одговара за својата психофизичка подготвеност.Во прилог Програмата од организаторот:------------------------------------------------------------------------------------------ПЛАНИНАРСКО ДРУШТВО ШАРИ – ГОСТИВАР НА ДЕН 21.05.2017 НЕДЕЛА ОРГАНИЗИРА ТРАДИЦОНАЛЕН МАРШ РАМЕН КАМЕН 2017ОВАА АТРАКТИВНА ПАТЕКА СО ВРВОВИТЕ ЦРН КАМЕН 1903m и РАМЕН КАМЕН 1886m Е ВО ДОЛЖИНА ОД 25км и D+ 1330m ИЗОБИЛУВА СО ПРЕКРАСНИ ПЕЈСАЖИ И ПАНОРАМИ .ПРОГРАМА07h -08h СОБИРАЊЕ НА УЧЕСНИЦИТЕ с.ЗДУЈНЕ (ТРАФО СТАНИЦА), СОБИРАЊЕ НА ЛИСТИТЕ НА УЧЕСНИЦИ И РАЗГОВОР СО ВОДИЧИТЕ НА ОРГАНИЗИРАНИТЕ ГРУПИ И ОСТАНАТИ УЧЕСНИЦИ08h ОБРАЌАЊЕ И ОЗНАЧУВАЊЕ СТАРТ НА ТРАДИЦИОНАЛИНИОТ МАРШ РАМЕН КАМЕН 2017 ОД СТРАНА НА ПРЕСЕДАТЕЛОТ ЌЕРИМ АБАЗИ.09h30 с. ДОЛНО ЈЕЛОВЦЕ10h30 КАНАЛ ШАРСКИ ВОДИ ,ТУКА ЌЕ СЕ ПРИКЛУЧАТ И УЧЕСНИЦИТЕ КОИ КАМПУВАЛЕ КАЈ ПЛАНИНАРСКИОТ ДОМ ШАР ПРЕТХОДНИОТ ДЕН т.е. НА 20.05.2017 САБОТА, ТАКА ПОСЛЕ ЗАЕДНИЧКА ФОТОГРАФИЈА ТРГНУВАМЕ КОН ЦРН И РАМЕН КАМЕН11h30 ИЛИНИЦА12h30 РАМЕН КАМЕН14h30 ПЛАНИНАРСКИ ДОМ ШАР,ПОСЛУЖУВАЊЕ ЧАЈ,ПЕЧАТ НА ПЛАНИНАРСКИ КНИШКИ ОД МАРШОТ , СВЕЧЕН ПЛАНИНАРСКИ РУЧЕК (ГРАФ И АЛВА)16h ПОЧНУВАЊЕ НА ОРГАНИЗИРАНО ВРАЌАЊЕ СО НАШИ ВОДИЧИ КОН с.ЗДУЊЕ18h с.ДОЛНО ЈЕЛОВЦЕ19h с.ЗДУЊЕ И ЗАТВАРАЊЕ НА МАРШОТ РАМЕН КАМЕН 2017.

  Настани во близина (1км)

  Седумте Рилски Езера и врвот Маљовица (2.729мнв)

  ДПС Трансверзалец од Скопје на 17 и 18 Јуни 2017 организираше посета на планината Рила во Бугарија и акции за искачување на Седумте Рилски Езера и врвот ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 05:00:00 , 29 Јул, 2017 до 22:00:00 , 30 Јул, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 23 доаѓаат, 227 можеби
 • Tequila Night & Mexican Food

  По повод интернационалниот Текила ден Дистрикт бар и ресторан го организираат најдоброто случување во градот! Многу маргарити, освежување, играње со KaDance и ...
 • Distrikt Bar & Kitchen, Skopje
 • 21:00:00 , 24 Јул, 2017 до 00:01:00 , 25 Јул, 2017
 • Distrikt Bar & Kitchen
 • 23 доаѓаат, 144 можеби
 • Плат (2.398мнв)

  ДПС ТРАНСВЕРЗАЛЕЦ организира искачување на врвот Плат на 23 Јули 2017 год. Врвот Плат се наоѓа на планината Шар Планина, висок е 2.398 метри надморска ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 06:30:00 , 23 Јул, 2017 до 18:00:00 , 23 Јул, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 16 доаѓаат, 139 можеби
 • Rapha Women’s 100 - Skopje

  Ајде заедно да извозиме 100км. Во Недела, на 23ти Јули, да се придружиме на глобалниот настан "Rapha Women's 100" чија цел е да инспирира илјадници жени околу ...
 • Skopje
 • 07:30:00 , 23 Јул, 2017 до 16:00:00 , 23 Јул, 2017
 • Tina Nestoroska
 • 24 доаѓаат, 20 можеби
 • BIH / PRT / MKD - Nederland

  Oefenwedstrijd van het Nederlands mannenteam in het Vierlandentoernooi van Skopje. Tegenstanders zijn Bosnië en Herzegovina, Portugal en gastland Macedonië. ...
 • Skopje
 • 20:00:00 , 23 Јул, 2017 до 22:00:00 , 23 Јул, 2017
 • Oranje Basketball
 • 3 доаѓаат, 7 можеби
 • Маја Језерце (2. 694мнв)

  Најава за планинарска акција на која ќе се искачува Врвот Маја Језерце. Маја Језерце е највисокиот врв на планината Проклетије, втор највисок врв во Албанија ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 15:00:00 , 04 Авг, 2017 до 22:00:00 , 06 Авг, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 10 доаѓаат, 77 можеби