Специјална проекција на Најдобриот долгометражен филм на ФФФ 2017 „СЀ ЗА ЛУЃЕТО“ (ALL ABOUT PEOPLE) на грузискиот режисер Giorgi Abashishvili. Оваа грузиско-германска копродукција ги освои срцата и на публиката и на жирито на 7. Филозофски Филмски Фестивал и режисерот Giorgi Abashishvili, сценаристката Miriam Steen и продуцентот Joern Moellenkamp ќе бидат наши гости во Скопје на 4 јуни (недела) во Кинотеката на Македонија со почеток од 20.00 чaсот. Влезот ќе биде бесплатен. По проекцијата на филмот ќе бидат доделени наградите „Златен був“ на режисерот, а ќе следува и дискусија со публиката во салата.Special projection of the Best Feature Film on PFF 2017 “ALL ABOUT PEOPLE” of Georgian director Giorgi Abashihsvili. This Georgian-German co-production has won the hearts of, both, the jury and the public of 7. Philosophical Film Festival and the director Giorgi Abashishvili, scriptwriter Miriam Steen and producer Joern Moellenkamp will be our guests in Macedonia on June 4, Sunday in the Cinematheque of Macedonia (free entrance). After the projection will follow a discussion with Mr. Abashishvili and the “Golden Owl” awards from the jury and public will be presented.

Настани во близина (1км)

Француски кино-клуб „Не сум ништожник“

Еднаш месечно, Францускиот институт во Скопје и Кинотеката на Македонија прикажуваат современ француски филм, со превод на македонски јазик. Филмот за месец ...

Работилница со Илина Ведран

Дали сте подготвени да одите еден чекор повеќе од читање на книги? Она што го гледаме надвор од себе е рефлексија на она кое го носиме во себе.Ако сакаме да ...
 • Tcc Grand Plaza, Skopje
 • 10:00:00 , 27 Мај, 2017 до 18:00:00 , 27 Мај, 2017
 • Ilina Vedran
 • 14 доаѓаат, 81 можеби
 • 90 години од раѓањето на Димитрие Османли

  29 мај (понеделник) 19:00 ч. Одбележување на Јубилејот „90 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА ДИМИТРИЕ ОСМАНЛИ“ 29 мај (понеделник) 20:00 ч. МИРНО ЛЕТО (А quiet summer) ...

  *Complete Wing Chun Combat Tournament in Skopje*

  На 28 Мај ќе имате можност да присуствувате на вториот Винг Чун Кунг Фу турнир во Скопје. Турнирот е од презентациски и натпреварувачки карактер, така што ќе ...
 • SKS Karposh, Skopje
 • 11:59:00 , 28 Мај, 2017 до 14:00:00 , 28 Мај, 2017
 • Kalin Biban
 • 35 доаѓаат, 31 можеби
 • SCNet месечен семинар

  Програма 1. Магдалена Забазновска К5 - Основна Програма 2. Лилјана Крсмановиќ К6 - 5 чекори во 90 дена 3. Ристана Николовска К3 - Лична СЦНет визија 4. Тони ...
 • Hotel Karpos, Skopje
 • 13:30:00 , 28 Мај, 2017 до 18:00:00 , 28 Мај, 2017
 • SCNetMakedonija.com
 • 17 доаѓаат, 18 можеби
 • Skopje Cinema City - Фестивал на музички документарни филмови

  Третото издание на филмскиот фестивал за музички документарни филмови “Skopje Cinema City” од 15-ти до 19-ти јуни, во киносалата на Кинотека на Македонија. ...

  8th Balkan Conference in Informatics BCI 2017

  BCI2017 will be held on September 20-23, 2017 at the Faculty of Computer Science and Engineering of the University “Saints Cyril and Methodius” of Skopje, one ...