• Македонски Народен Театар, Skopje
 • 20:00:00 , 24 Апр, 2017 до 22:30:00 , 24 Апр, 2017
 • Македонски Народен Театар
 • 56 доаѓаат, 282 можеби
 • Настанот е завршен
 • „Ова не е претстава за самоубиството, не е пиеса за смртта, туки за еден човек кој повторно го открива животот, открива колку животот е прекрасен. Еден човек кој доаѓа до пеколот, за да разбере, всушност, дека животот е нешто многу драгоцено“ Претстава која ќе ве растажи и насмее до солзи! НИКОЛАЈ ЕРДМАН Адаптација и режија: АЛЕКСАНДАР МОРФОВ Семјон Семјонович Подсекаљников - Никола РИСТАНОВСКИ Марија Лукјанова - Николина КУЈАЧА Серафима Илинична - Звездана АНГЕЛОВСКА/Биљана ДРАГИЧЕВИЌ– ПРОЈКОВСКА Александар Петрович Калабушкин - Сашко КОЦЕВ Маргарита Ивановна - Тања КОЧОВСКА Аристарх Доминикович Гранд- Скубик - Емил РУБЕН Виктор Абрамович - Гораст ЦВЕТКОВСКИ Сергеј Александрович - Славиша КАЈЕВСКИ Григориј Пугачов - Никола АЦЕСКИ Алексеј Стаканов - Александар ЃОРЃИЕСКИ Аљоша Стаканов – Александар МИХАЈЛОВСКИ Клеопатра Максимовна - Арна ШИЈАК Раиса Филиповна - Тина ТРПКОСКА Отец Елпидиј - Александар МИКИЌ Федја Петунин Глувонемиот - Никола СТЕФАНОВ Костја – Александар МИХАЈЛОВСКИ Снимателот - Кире ЃОРЕВСКИ Груња - Марија НОВАК Зинка - Драгана ЛЕВЕНСКА Иларион - Никола КИМОВСКИ Тaња - Марија ДИМИТРОВА Ања - Анастазиа ХРИСТОВСКА Бабата - Анастазиа ХРИСТОВСКА Оркестар „РАСКРШИ СЕ“ Ѓорѓи ДИМИТРОВ, Ѓорѓина ПОПОВСКА, Стефан МАНАСИЕВИЌ, Стефан КАРАСТОЈАНОВ и Никола КИМОВСКИ Сценограф: Никола ТОРОМАНОВ Костимограф: Марија ПУПУЧЕВСКА Кореограф: Инга КРАСОВСКА Извршен продуцент: Виктор РУБЕН Драматург и преведувач на адаптацијата: Загорка ПОП – АНТОСКА АНДОВСКА Асистент – режисер и инспициент: Никола КИМОВСКИ Асистенти на сценографот: Илина АНГЕЛОВСКА и Ангел ПЕТРОВСКИ Избор на музика: Александар МОРФОВ Музички аранжер: Дарко ИЛИЕВСКИ Дизајнер на плакат: Срѓан ЈАНИЌИЈЕВИЌ Фотограф: Драган ГАЈИЌ Дизајнер на светло: Дарко МЛАДЕНОВСКИ Дизајнер на тон: Александар ПЕТРОВСКИ Видео - оператор: Филип ПЕТРОВСКИ Суфлер: Тања ИВАНОВСКА Лектор: Тодорка БАЛОВСКА

  Настани во близина (1км)

  Career Launch 2.0 - саем за кариера

  72 работни позиции, 23 компании и 7 говорници кои ќе те натераат да започнеш нова кариера. 👩‍🚀 👔 CareerLaunch е саем за кариера во иновативни македонски tech ...
 • Nacionalna i Univerzitetska biblioteka "Sv. Kliment Ohridski" - Skopje
 • 14:00:00 , 05 Мај, 2017 до 19:00:00 , 06 Мај, 2017
 • купете билети овде
 • CareerLaunch
 • 204 доаѓаат, 318 можеби
 • Беловишки Водопад - прво мајска акција

  На 01 Мај 2017 ДПС Трансверзалец- Скопје организира искачување до живописните Беловишки водопади кои се наоѓаат во подножјето на врвовите Ливадица и Пирибег на ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 07:00:00 , 01 Мај, 2017 до 17:00:00 , 01 Мај, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 42 доаѓаат, 398 можеби
 • Априлско искачување на Плат

  ДПС ТРАНСВЕРЗАЛЕЦ организира Априлско искачување на врвот Плат на 30 Април 2017 год. Врвот Плат се наоѓа на планината Шар Планина, висок е 2.398 метри ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 06:30:00 , 30 Апр, 2017 до 19:00:00 , 30 Апр, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 37 доаѓаат, 262 можеби
 • Мајсторот и Маргарита

  Режисер: ИВАН ПОПОВСКИ Мајсторот — ДЕЈАН ЛИЛИЌ Маргарита — ДРАГАНА КОСТАДИНОВСКА Воланд/Афраниј — НИКОЛА РИСТАНОВСКИ Понтиј Пилат — ЈОРДАН ...
 • Македонски Народен Театар, Skopje
 • 17:00:00 , 29 Апр, 2017 до 22:00:00 , 29 Апр, 2017
 • Македонски Народен Театар
 • 46 доаѓаат, 232 можеби
 • Како до заработка со цртање чудовишта како фриленсер

  Михајло Димитриевски – Тхе Мичо, еден од најистакнатите илустратори во Македонија кого најдобро го познаваме по Еднооки, Чунга Лунга и кучето Петко, ќе ги ...
 • Nacionalna i Univerzitetska biblioteka "Sv. Kliment Ohridski" - Skopje
 • 18:40:00 , 05 Мај, 2017 до 19:00:00 , 05 Мај, 2017
 • купете билети овде
 • CareerLaunch
 • 63 доаѓаат, 151 можеби
 • Орле, Вишешница

  ДПС ТРАНСВЕРЗАЛЕЦ организира Априлско искачување на врвот Орле на 30 Април 2017 год. Врвот „Орле“ се наоѓа на планината Вишешница над Тиквешкото Езеро. ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 06:00:00 , 30 Апр, 2017 до 20:00:00 , 30 Апр, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 18 доаѓаат, 144 можеби
 • Обука за Gamification: Моќта на гемификацијата во маркетингот

  GABE ZICHERMANN (San Francisco) - таткото на гемификацијата ќе ја одржи првата обука за гемификација во Македонија на 4ти мај во City Hall Скопје на тема "The ...
 • City Hall CENTER, Skopje
 • 17:45:00 , 04 Мај, 2017 до 20:00:00 , 04 Мај, 2017
 • купете билети овде
 • Grouper.mk
 • 44 доаѓаат, 111 можеби
 • Како до квалитетна кариера со работа во македонски стартап

  Практични совети од Глигор Дачевски кој дел од вработените ги има наградено со 20 проценти удел од компанијата. Глигор Дачевски, сериски претприемач, ...
 • Nacionalna i Univerzitetska biblioteka "Sv. Kliment Ohridski" - Skopje
 • 15:40:00 , 05 Мај, 2017 до 16:00:00 , 05 Мај, 2017
 • купете билети овде
 • CareerLaunch
 • 20 доаѓаат, 55 можеби