• Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet, Skopje
 • 20:00:00 , 23 Мај, 2017 до 23:00:00 , 23 Мај, 2017
 • Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
 • 35 доаѓаат, 39 можеби
 • Настанот е завршен
 • \\\ English bellow \\\РЕЦИТАЛИГОР ДУРЛОВСКИ - басДИНО ИМЕРИ - пијаноДејан Прошев - режисерПовеќе години наназад, басот Игор Дурловски е присутен на светската музичка сцена изведувајќи бројни оперски улоги и дела од концертниот репертоар. Се школувал на ФМУ во Скопје со Биљана Јовановска и во Виена со Оливера Милјаковиќ, а неговиот талент е забележан во 1999 година кога дебитира на домашната сцена. Оттогаш тој станува миленик на публиката пред која со својот моќен, елоквентен бас и елегантна вокална техника ги толкува белканто улогите на Доницети, Белини и Росини, лиричните и драматични ликови на Пучини, како и херојските улоги на руските и француски композитори. Во 2001 година Дурловски дебитира на меѓународната сцена, во продукцијата на операта „Il capello di paglia di Firenza“ од Нино Рота. Драматичниот и лирски бас на Дурловски во текот на годините станува препознатлив и во македонските оперски дела. Во 2003 година ја добива наградата „Георги Божиков“ од СОКОМ, а од 2004 година е солист на Виенската камерна опера. Изграден и меѓународно афирмиран пијанист, добитник на наградата „Виртуози“ за „Најдобар млад музички уметник“ во 2013 година, Дино Имери со посветеност, љубов и искреност веќе години наназад цврсто чекори по патот на успехот. Имери го претставува својот раскошен музички талент на бројни концертни подиуми и реномирани манифестации во земјата и странство, како солист со Македонската филхармонија, Стразбуршкиот филхармониски оркестар, Софиската филхармонија, под диригентско водство на Јозеп Висент, Томас Херцог, Филип Хескет, Најден Тодоров, Саша Николовски – Ѓумар, Борјан Цанев... Добитник е на бројни државни и меѓународни награди и признанија, а на третиот меѓународниот натпревар по пијано во Нормандија, Франција е прогласен за еден од десетте најдобри пијанисти во Европа. \\\RECITALIGOR DURLOVSKI - bass DINO IMERI - pianoDejan Proshev - directorFor many years, Igor Durlovski has been present on the world music scene performing numerous work from the operatic and concert repertoire. Educated at the Faculty of Music in Skopje (class of Biljana Jovanovska) and in Vienna with Olivera Mijalkovic, his talent was noticed with his debut on Macedonia’s stage in 1999. Since then, he has became an audience favorite, a powerful and eloquent bass with elegant vocal technique who has performed the bel canto roles of Donizetti, Bellini and Rossini, the lyric and drama characters of Puccini, and the heroic roles from the Russian and French repertoire. In 2001 Durlovski made his international debut in the production of “Il capello di paglia di Firenza” by composer Nino Rota. His dramatic and lyrical voice has over the years become recognizable in the Macedonian operatic repertoire as well. In 2003 Durlovski received “Georgi Bozikov” award from SOCOM and in 2004, became a soloist at Vienna Chamber Opera. Internationally acclaimed pianist, winner of “Virtuosi” award for “Best Young Musician” in 2013, Dino Imeri has been firmly waking on the path of success with dedication, love and honestly. Imeri has delivered his lavish talent in numerous concerts and events across the country and abroad, performing in recitals, as a soloist with the Macedonian Philharmonic, Strasbourg Philharmonic Orchestra, Sofia Philharmonic Orchestra, under the baton of Josep Vincent, Thomas Herzog, Philip Hesketh, Nayden Todorov, Sasha Nikolovski – Gjumar, Borjan Canev…He has received many awards and recognitions. At the Third International Piano Competition in Normandy, France, Imeri was named one of the ten best pianists in Europe.

  Настани во близина (1км)

  ТОПСИ журка

  ТОП повод за ТОП журка! Славиме една година од промоцијата на #ТОПСИ - банка за млади! На годишнината на #ТОПСИ Банката ја проширува понудата за млади со 2 ...
 • Стопанска банка - На ваша страна, Skopje
 • 20:00:00 , 27 Јун, 2017 до 23:59:00 , 27 Јун, 2017
 • Стопанска банка - На ваша страна
 • 106 доаѓаат, 126 можеби
 • GRAND OPENING Giovani Beach Lounge Bar

  По повод отварање на Giovani Beach & Lounge Bar во Охрид и 22ри роденден на Caffe Giovani во Скопје со задоволство ве очекуваме на целодневна журка во Охрид на ...
 • Giovani Beach Lounge Bar & Hotel Park Golden View, Ohrid
 • 12:00:00 , 24 Јун, 2017 до 01:00:00 , 25 Јун, 2017
 • Giovani Beach Lounge Bar & Hotel Park Golden View
 • 32 доаѓаат, 43 можеби
 • FOOD_DRINK
 • Sonic Signals

  Sonic Signals е нов аудио/визуелен концепт кој им дозволува на диџеите, продуцентите, експерименталните артисти и визуелните артисти, целосна слобода да ...
 • Kapan Han, Skopje
 • 00:00:00 , 29 Јун, 2017 до 05:00:00 , 30 Јун, 2017
 • Klara Vedis
 • 31 доаѓаат, 41 можеби
 • В.А. Моцарт – Реквием

  Диригент: Иван Еминовиќ Режисер: Дејан Прошев Хор мајстор: Јасмина Ѓоргеска Солисти: Нада Талевска – Спасовска – сопран Ирена Кавкалевска – мецосопран Благој ...

  Клуб 27 во Old School

  Овој петок барот Old School и Dominion events (Марко и Златко) оддаваат почит на група музичари кои за нивниот краток и интензивен живот успеале да остават ...
 • Old School Cafe, Skopje
 • 21:00:00 , 23 Јун, 2017 до 00:00:00 , 24 Јун, 2017
 • Dominion Events
 • 10 доаѓаат, 22 можеби
 • Btkrsh Present: Audio Portmanning (Live)

  Btkrsh со особена чест и задоволство Ве кани на промоција на изданието "Temperatura" на велешкиот мултимедијален артист Audio Portmanning. Audio Portmanning е ...
 • Kapan Han, Skopje
 • 23:55:00 , 23 Јун, 2017 до 05:00:00 , 24 Јун, 2017
 • Btkrsh
 • 18 доаѓаат, 15 можеби