• Филолошки факултет „Блаже Конески“ - Скопје, Skopje
 • 12:00:00 , 22 Апр, 2017 до 15:00:00 , 22 Апр, 2017
 • Филолошки факултет „Блаже Конески“ - Скопје
 • 161 доаѓаат, 525 можеби
 • Настанот е завршен
 • Отворање на настанот12:05 Хаику на македонски проф. д-р Владимир Мартиновски 12:25 Кратка историја на самураите Стефан Спасовски Никола Николовски 12:45 Јапонска сезонска прослава Срна Зафировска Мирјам Јаневска 13:05 Изгледот на гејшите Камелија Стевковска 13:25 Косплеј на јапонски начин Ива Стојческа Оливера Младеновска 13:45 Уметноста на видеоигрите Румена Најчевска 14:05 Улогата и придонесот на Аниме во кинематографијата Риоко Кокаи14:25 Начин на облекување кимоно проф. Јукари Ота, лектор

  Настани во близина (1км)

  Промоција на “Facizam 4“ од Tonyo San & King Fizze

  Промоција на четвртото продолжение на култниот стрип “Facizam“ од авторите Антонио Арангеловиќ и Филип Алексовски во фоајето на“Фросина“, промотивна цена на ...
 • МКЦ, Skopje
 • 20:00:00 , 30 Мај, 2017 до 23:00:00 , 30 Мај, 2017
 • купете билети овде
 • Legijata
 • 162 доаѓаат, 236 можеби
 • ВИДЕО ИГРА

  Диригент: Тимоти Редмонд (Велика Британија) Програма: Музика од најпознатите видео игри, меѓу кои и од: Final Fantasy, Legend of Zelda, Super Mario, Angry ...
 • Makedonska Filharmonija, Skopje
 • 20:00:00 , 01 Јун, 2017 до 23:00:00 , 01 Јун, 2017
 • Makedonska Filharmonija
 • 84 доаѓаат, 179 можеби
 • Аида - Џузепе Верди \\\ Aida - Giuseppe Verdi

  \\\ English bellow \\\ АИДА - Џузепе Верди Опера Оркестар, хор и балетскиот ансамбл на Македонска опера и балет Турска државна опера (Истанбул, Турција) Вања ...
 • Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet, Skopje
 • 20:00:00 , 31 Мај, 2017 до 23:00:00 , 31 Мај, 2017
 • Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
 • 54 доаѓаат, 150 можеби
 • ОБУКА за стекнување „Лиценца за физичко обезбедување“

  Комората на Република Македонија за приватно обезбедување, организира ОСПОСОБУВАЊЕ за ФИЗИЧКО ОБЕЗБЕДУВАЊЕ за стекнување со ЛИЦЕНЦА ЗА ОБЕЗБЕДУВАЊЕ во градот ...
 • Skopje
 • 08:00:00 , 29 Мај, 2017 до 23:00:00 , 03 Јун, 2017
 • Комора на Република Македонија за приватно обезбедување
 • 5 доаѓаат, 4 можеби
 • Здраво Млади 7 II Zdravo Mladi 7

  Здраво Млади, Пред нас е седмото издание на фестивалот на нова музика „Здраво Млади!“. Дружење закажуваме за 10 јуни (сабота) во, пред и околу омиленото ни ...
 • МКЦ, Skopje
 • 18:00:00 , 10 Јун, 2017 до 04:00:00 , 11 Јун, 2017
 • Zdravo Mladi
 • 575 доаѓаат, 765 можеби