• Summer club Havana, Skopje
 • 19:00:00 , 20 Мај, 2017 до 01:00:00 , 21 Мај, 2017
 • Rap Skillz Makedonija
 • 232 доаѓаат, 245 можеби
 • Настанот е завршен
 • Rap Skillz Makedonija ви го презентираат петтиот по ред, а воедно и најголемиот battle rap настан кај нас – “MAYDAY".20-ти мај во летна Хавана, Скопје, со почеток од 19 часот, ќе се одржи промо настан од продукцијата на Rap Skillz Makedonija наречен MAYDAY што всушност значи повик за спас (distress call). За суштината на културата да се зачува и таа да продолжи да постои за тоа што е наменета има потреба од помош. За таа цел 12 артисти (5 битки) ќе си ги одмерат силите и ќе покажат што знаат и умеат, преку форматот на претходно напишани акапела текстови.На настанот за прв пат ќе се појават и гости од Бугарија, а исто така агендата е збогатена и со повеќе диџеи.----------------------------------------------------------------------------------------------Организатори: Јордан Иванов (Спит), Vladislav Gavrilovski (Влади) и KiskinovВодител: Небојша Милосављевиќ (Небо)Дизајн: Martin Kovachki (Марков)Beat: Skitara----------------------------------------------------------------------------------------------Битки / Battles:- KRTOT vs. Kiskinov (Divizija)- Ноце vs. Влади (Ortographia)- MD Beddah vs. ПРИМ- Данда vs. Фетус- Лаз Веѓас и Lux Kmala (Rap Pozitiv) vs. Кољо и ЈАСмин (DrunkFlow)----------------------------------------------------------------------------------------------Диџеи / DJs:- DJ Strajk Oficijalen Profil- Dj Oky Doky- DJ Drazi Drags- DJ Popeye- Марко Ortographia----------------------------------------------------------------------------------------------Rap Skillz Makedonija:- Website: https://www.rapskillzmakedonija.com- Facebook: https://www.facebook.com/rapskillzmakedonija- Youtube: https://www.youtube.com/RapSkillzMakedonija- Twitter: https://twitter.com/RapSkillzMK- Instagram: https://www.instagram.com/rapskillzmakedonijaRap Skillz Channel:- Facebook: https://www.facebook.com/RapSkillzChannel- Youtube: https://www.youtube.com/user/RapSkillzChannel- Instagram: https://instagram.com/rap_skillz_channel1- Twitter: https://twitter.com/RapSkillzKanal1- Blog: https://www.rapskillz.wordpress.com/Rap Skillz Slovenija:- Facebook: https://www.facebook.com/RapSkillzSi- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCrdHYa2H0V9qyh4AsrTvFXA----------------------------------------------------------------------------------------------Подржувачи на настанот: dns.mk и Team T19.

  Настани во близина (1км)

  Љубовен базар No.23

  Обично овој дел од годината паузираме со базари, поради летните одмори ама овој пат се преброивме, сите сме тука и расположени и разработени и спремни да ви ги ...
 • Кафе Бар Љубов, Skopje
 • 17:00:00 , 20 Јул, 2017 до 23:45:00 , 20 Јул, 2017
 • Кафе Бар Љубов
 • 106 доаѓаат, 249 можеби
 • Плат (2.398мнв)

  ДПС ТРАНСВЕРЗАЛЕЦ организира искачување на врвот Плат на 23 Јули 2017 год. Врвот Плат се наоѓа на планината Шар Планина, висок е 2.398 метри надморска ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 06:30:00 , 23 Јул, 2017 до 18:00:00 , 23 Јул, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 16 доаѓаат, 139 можеби
 • Lovefest Launch Party

  21Juli 17 петок Lovefest Launch Party Dejan Milicevic Nikola Vemic Wish.ko https://www.facebook.com/lovefestVB/
 • Sektor 909, Skopje
 • 23:30:00 , 21 Јул, 2017 до 05:00:00 , 22 Јул, 2017
 • Sektor 909
 • 51 доаѓаат, 57 можеби
 • Transcendence Treatment во Kapan An

  Сонична хипноза која ги надминува етаблираните жанровски граници и води до срцето на психоделијата. Mizuki /Stereohemia/ https://soundcloud.com/bastetdani ...
 • Kapan Han, Skopje
 • 23:59:00 , 21 Јул, 2017 до 05:00:00 , 22 Јул, 2017
 • Maggie Popova
 • 20 доаѓаат, 49 можеби
 • Rapha Women’s 100 - Skopje

  Ајде заедно да извозиме 100км. Во Недела, на 23ти Јули, да се придружиме на глобалниот настан "Rapha Women's 100" чија цел е да инспирира илјадници жени околу ...
 • Skopje
 • 07:30:00 , 23 Јул, 2017 до 16:00:00 , 23 Јул, 2017
 • Tina Nestoroska
 • 19 доаѓаат, 23 можеби
 • BIH / PRT / MKD - Nederland

  Oefenwedstrijd van het Nederlands mannenteam in het Vierlandentoernooi van Skopje. Tegenstanders zijn Bosnië en Herzegovina, Portugal en gastland Macedonië. ...
 • Skopje
 • 20:00:00 , 21 Јул, 2017 до 22:00:00 , 21 Јул, 2017
 • Oranje Basketball
 • 5 доаѓаат, 15 можеби
 • BIH / PRT / MKD - Nederland

  Oefenwedstrijd van het Nederlands mannenteam in het Vierlandentoernooi van Skopje. Tegenstanders zijn Bosnië en Herzegovina, Portugal en gastland Macedonië. ...
 • Skopje
 • 20:00:00 , 23 Јул, 2017 до 22:00:00 , 23 Јул, 2017
 • Oranje Basketball
 • 3 доаѓаат, 7 можеби