• Menada, Skopje
 • 11:00:00 , 18 Јул, 2017 до 13:00:00 , 18 Јул, 2017
 • Национален младински совет на Македонија - НМСМ / NYCM / KRNM
 • 60 доаѓаат, 103 можеби
 • Настанот е завршен
 • Национален младински совет на Македонија во партнерство со Младински образовен форум и Млади европски федералисти на Македонија Ве поканува на јавната дебата „Патоказ за младинските приоритети“. Целта на настанот е покревање на дискусија за младинското учество и организирање, како и давање препораки за подобрување на положбата на младите во Македонија.Говорниците ќе дадат осврт и на креираните препораки на граѓанскиот и младинскиот форум кој се случи во Трст, како и препораки за Регионалната канцеларија за младинска соработка на Западен Балкан. Агенцијата за млади и спорт ќе го претстави својот план за работа и соработка со младинските организации и младите, како и механизмите за нивно учество во процесите на носење на одлуки. Говорници на младинската конференција ќе бидат:Панел 1: Н.Е. г-ѓа Кристине Д. Алтхаузер, Амбасадорка – Германската амбасада во Македонија;Н.Е. г-дин Кристијан Тимониер, Амбасадор – Француска амбасада во Македонија;Дарко Каевски, Директор – Агенција за млади и спорт;Блажен Малески, Претседател – Национален младински совет на Македонија;Панел 2Ивана Туфегџиќ, Пратеничка – Собрание на Република Македонија;Дона Костуранова, Извршна директорка – Младински образовен форум; учесничка на Форумот за граѓанско општество во Трст;Владимир Ѓоргиевски, Координатор – ЦЕД Теарце; учесник на младинска конференција во Трст;Анелија Митрова, Координатор – Младински сојуз – Крушево; учесничка на младинска конференција во Трст.

  Настани во близина (1км)

  Transcendence Treatment во Kapan An

  Сонична хипноза која ги надминува етаблираните жанровски граници и води до срцето на психоделијата. Mizuki /Stereohemia/ https://soundcloud.com/bastetdani ...
 • Kapan Han, Skopje
 • 23:59:00 , 21 Јул, 2017 до 05:00:00 , 22 Јул, 2017
 • Maggie Popova
 • 20 доаѓаат, 49 можеби
 • Rapha Women’s 100 - Skopje

  Ајде заедно да извозиме 100км. Во Недела, на 23ти Јули, да се придружиме на глобалниот настан "Rapha Women's 100" чија цел е да инспирира илјадници жени околу ...
 • Skopje
 • 07:30:00 , 23 Јул, 2017 до 16:00:00 , 23 Јул, 2017
 • Tina Nestoroska
 • 19 доаѓаат, 22 можеби
 • Онија петочки @Beni's Yellow Submarine

  Три работи се сигурни летово. Жешко, тешко и Онија свират кај Бени у петок (океј некад и сабота). Затоа овој петок - пивце, егзистенцијализам и блузови кај ...
 • Beni's Yellow Submarine, Skopje
 • 21:30:00 , 21 Јул, 2017 до 01:00:00 , 22 Јул, 2017
 • Онија
 • 9 доаѓаат, 14 можеби
 • BIH / PRT / MKD - Nederland

  Oefenwedstrijd van het Nederlands mannenteam in het Vierlandentoernooi van Skopje. Tegenstanders zijn Bosnië en Herzegovina, Portugal en gastland Macedonië. ...
 • Skopje
 • 20:00:00 , 21 Јул, 2017 до 22:00:00 , 21 Јул, 2017
 • Oranje Basketball
 • 5 доаѓаат, 15 можеби
 • BIH / PRT / MKD - Nederland

  Oefenwedstrijd van het Nederlands mannenteam in het Vierlandentoernooi van Skopje. Tegenstanders zijn Bosnië en Herzegovina, Portugal en gastland Macedonië. ...
 • Skopje
 • 20:00:00 , 23 Јул, 2017 до 22:00:00 , 23 Јул, 2017
 • Oranje Basketball
 • 3 доаѓаат, 7 можеби
 • BIH / PRT / MKD - Nederland

  Oefenwedstrijd van het Nederlands mannenteam in het Vierlandentoernooi van Skopje. Tegenstanders zijn Bosnië en Herzegovina, Portugal en gastland Macedonië. ...
 • Skopje
 • 20:00:00 , 22 Јул, 2017 до 22:00:00 , 22 Јул, 2017
 • Oranje Basketball
 • 2 доаѓаат, 5 можеби