• МКЦ, Skopje
 • 19:00:00 , 21 Мај, 2017 до 21:00:00 , 21 Мај, 2017
 • ЛезФем
 • 32 доаѓаат, 43 можеби
 • Настанот е завршен
 • ЛезФем & Прво па женско #5 ви прикажуваат: ЛезФемСлемЖЕНИТЕ ТОА ГО ПРАВАТ ГЛАСНО!Пркосни и гласни, да го оживееме женското писмо, да го извадиме од фиоките, да го зачистиме од прашината што го зафатила и да му дадеме живот на подиумот. Гласно да ги изговориме нашите страсти и сласти, стравови и радости, борби и стремежи. Гласно да ја изговориме нашата љубов. Затоа што жените знаат да го прават тоа гласно!Со љубов ваши, ЛезФемки, ЛезБучки, ЛезСлемки и Тиииит!Инк-овки *Настанот е организиран во рамки на јубилејното петто издание на нашиот драг фемиснистички фестивал Прво па женско**. За цела програма на фестивалот, на следниот линк: https://www.facebook.com/events/1527463237298691/**Фестивалот за феминистичка култура и акција ПРВО ПА ЖЕНСКО е поддржан од Европската Унија и од FRIDA Young Feminist Fund. Содржината на фестивалот е одговорност единствено на Тиииит! Инк. - Скопје и на ниеден начин не може да се смета дека ги одразува ставовите на Европската Унија.

  Настани во близина (1км)

  Transcendence Treatment во Kapan An

  Сонична хипноза која ги надминува етаблираните жанровски граници и води до срцето на психоделијата. Mizuki /Stereohemia/ https://soundcloud.com/bastetdani ...
 • Kapan Han, Skopje
 • 23:59:00 , 21 Јул, 2017 до 05:00:00 , 22 Јул, 2017
 • Maggie Popova
 • 20 доаѓаат, 49 можеби
 • Rapha Women’s 100 - Skopje

  Ајде заедно да извозиме 100км. Во Недела, на 23ти Јули, да се придружиме на глобалниот настан "Rapha Women's 100" чија цел е да инспирира илјадници жени околу ...
 • Skopje
 • 07:30:00 , 23 Јул, 2017 до 16:00:00 , 23 Јул, 2017
 • Tina Nestoroska
 • 19 доаѓаат, 23 можеби
 • BIH / PRT / MKD - Nederland

  Oefenwedstrijd van het Nederlands mannenteam in het Vierlandentoernooi van Skopje. Tegenstanders zijn Bosnië en Herzegovina, Portugal en gastland Macedonië. ...
 • Skopje
 • 20:00:00 , 21 Јул, 2017 до 22:00:00 , 21 Јул, 2017
 • Oranje Basketball
 • 5 доаѓаат, 15 можеби
 • BIH / PRT / MKD - Nederland

  Oefenwedstrijd van het Nederlands mannenteam in het Vierlandentoernooi van Skopje. Tegenstanders zijn Bosnië en Herzegovina, Portugal en gastland Macedonië. ...
 • Skopje
 • 20:00:00 , 23 Јул, 2017 до 22:00:00 , 23 Јул, 2017
 • Oranje Basketball
 • 3 доаѓаат, 7 можеби
 • BIH / PRT / MKD - Nederland

  Oefenwedstrijd van het Nederlands mannenteam in het Vierlandentoernooi van Skopje. Tegenstanders zijn Bosnië en Herzegovina, Portugal en gastland Macedonië. ...
 • Skopje
 • 20:00:00 , 22 Јул, 2017 до 22:00:00 , 22 Јул, 2017
 • Oranje Basketball
 • 2 доаѓаат, 5 можеби