• Eu Info Center Skopje
 • 19:00:00 , 19 Мај, 2017 до 21:00:00 , 19 Мај, 2017
 • ЕУ ИнфоЦентар
 • 38 доаѓаат, 130 можеби
 • Настанот е завршен
 • Ве покануваме на четвртата проекција од серијалот „Европскиот филм зборува“ (European Film Talks). Во рамките на овој серијал ќе бидат прикажани наградувани европски филмови придружени со дискусија. На 19.05.2017, 19 часот во ЕУ ИнфоЦентарот ќе имате можност да го погледнете „Со глава низ ѕид“(2004) во режија на Фатих Акин. Филмот е добитник на преку 25 награди, меѓу кои и Златна мечка во Берлин.Серијалот се организира во рамките на програмата Културни приказни со која се промовира европската култура преку изложби, џем сесии, филмски проекции, предавања и останати возбудливи културни настани.

  Настани во близина (1км)

  Reborn Pop-up Shop Vol. 2

  Постер дизајн Bisera Krckovska Музика: DJ Drazi Drags b2b Strajk Oficijalen Profil // Овој петок (26.05.2017) во BackYard со почеток во 17.00 часот ќе се ...
 • BackYard Lounge Bar & Kids Area, Skopje
 • 17:00:00 , 01 Јун, 2017 до 20:00:00 , 01 Јун, 2017
 • Reborn
 • 239 доаѓаат, 339 можеби
 • Белградска трилогија (5, 6 и 7 јуни во 20:00ч)

  Премиерна изведба на театарската претстава „Белградска Трилогија“ Премиерата на претставата е закажана за 5 Јуни (Понеделник) во КИНО КУЛТУРА ВО 20:00 ...
 • Kino Kultura Skopje
 • 20:00:00 , 05 Јун, 2017 до 21:30:00 , 07 Јун, 2017
 • купете билети овде
 • Peripetija Production
 • 43 доаѓаат, 102 можеби
 • Премиера „Ничија земја“ Отворање на МНТ - ФЕСТ

  Премиера „Ничија земја“ Автор: Данис Тановиќ Адаптација и режија: Александар Морфов Сценографи: Никола Тороманов и Валентин Светозарев Костимограф: Валентин ...
 • Македонски Народен Театар, Skopje
 • 20:00:00 , 03 Јун, 2017 до 22:00:00 , 03 Јун, 2017
 • Македонски Народен Театар
 • 49 доаѓаат, 88 можеби
 • 5 и 6 јуни „Магбет“ хуи опера и пекиншки оперски театар, Кина

  Во рамките на МНТ-ФЕСТ Магбет: исплашена душа во изведба на Хуи опера и пекиншки оперски театар од провинцијата Анхуи Улоги: Ѕи Јин - Јушу Ванг Ќи Ѓанг - ...
 • Македонски Народен Театар, Skopje
 • 20:00:00 , 05 Јун, 2017 до 21:30:00 , 05 Јун, 2017
 • Македонски Народен Театар
 • 18 доаѓаат, 68 можеби
 • Без оправдување -моќта на самодисциплината

  Мотивацискиот говор е наменет за учениците, наставниците и родителите. За да бидеме успешни не е потребно да сме родени под среќна звезда, да бидеме богати, ...
 • ООУ "Гоце Делчев"- Центар, Скопје, Skopje
 • 12:00:00 , 30 Мај, 2017 до 13:00:00 , 30 Мај, 2017
 • Nade Molerovich Motivaciski govornik za deca i mladi
 • 10 доаѓаат, 65 можеби