• Skopje City Mail
 • 12:00:00 , 20 Мај, 2017 до 14:00:00 , 20 Мај, 2017
 • Lego club Macedonia
 • 19 доаѓаат, 56 можеби
 • Настанот е завршен
 • LEGO BUILDER CHAMPIONSHIP IVОваа сабота(20.05.2017г.),Lego Club Macedonia во соработка со КРШ,ве поканува на четвртиот Lego натпревар од низата натпревари предвидени за оваа година.Натпреварот ке се одржува во Skopje City Mall.Пријавување за учество:На FB страната на Lego Club Macedonia,каде во inbox треба да испратите Ваши податоци(број за контакт,е-mail), Име,Презиме и возраст на Вашето дете.-Право на учество имаат деца од 5 до 10 години,-Право на учество немаат оние деца кои во претходните натпревари освоиле I, I I или I I I место.БРОЈОТ НА УЧЕСНИЦИ Е ОГРАНИЧЕН.Децата ке бидат поделени во две групи,од 5 до 7 години и од 8 до 10 години.Ке им биде претставена модел Lego фигура која ке треба да ја изработат за најкраток временски период.Времето на изработка на фигурата е ограничено 10 минути.Најбрзите тројца од секоја група ке бидат наградени,а сите останати учесници ке добијат подарок изненадување.За наградите како и секој Lego натпревар ке се погрижи Крш.Победниците од секоја група се здобиваат со право на учество во финалниот натпревар Lego Builder Championship,кој ке се одржи во Декември.Ке се натпреваруваат за титула Mini Lego Builder и Lego Builder.Натпреварот ќе се одвива во Skopje City Mall.Присуството го потврдувате во продавницата КРШ на 2 кат од каде ќе ве упатат кон местото на натпреварот.За време на Lego натпреварот во КРШ ке има промотивен Lego попуст од 10% на се што не подлегнува на намалување.

  Настани во близина (1км)

  Титов Врв 2017

  ДПС Трансверзалец ќе се приклучи на традиционалното искачување на највисокиот врв на Шар Планина, Титов Врв (2.747 м), манифестација во организација на ПК ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 08:00:00 , 27 Мај, 2017 до 20:00:00 , 28 Мај, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 78 доаѓаат, 357 можеби
 • Клеопатра - Балетски спектакл / Cleopatra - Ballet

  \\\ English bellow \\\ КЛЕОПАТРА Балет Солисти, балетски ансамбл, оркестар и хор на Македонска опера и балет Бисера Чадловска - диригент, Василиј Медведев ...
 • Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet, Skopje
 • 20:00:00 , 26 Мај, 2017 до 23:00:00 , 26 Мај, 2017
 • Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
 • 45 доаѓаат, 191 можеби
 • Аида - Џузепе Верди \\\ Aida - Giuseppe Verdi

  \\\ English bellow \\\ АИДА - Џузепе Верди Опера Оркестар, хор и балетскиот ансамбл на Македонска опера и балет Турска државна опера (Истанбул, Турција) Вања ...
 • Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet, Skopje
 • 20:00:00 , 31 Мај, 2017 до 23:00:00 , 31 Мај, 2017
 • Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
 • 54 доаѓаат, 150 можеби
 • O/Exhibition/Jana Jakimovska

  Драги пријатели, овој 25ти мај ќе го прославам со изложба на дигитални принтови. Насловена едноставно како „О“, таа навидум зборува за големото О, малата смрт, ...
 • Дом на култура „Кочо Рацин“ Скопје - Dom na kultura "Koco Racin" Skopje
 • 20:00:00 , 25 Мај, 2017 до 14:00:00 , 02 Јун, 2017
 • Jana Jakimovska
 • 149 доаѓаат, 98 можеби
 • Дино Имери - Хуманитарен Концерт

  Ексклузивен едно-часовен рецитал на младиот виртуоз на пијаното - Дино Имери со познати дела од Л. ван Бетовен и Ф. Лист.. Концертот е со хуманитарен ...

  IУкраѓена Личнос!-Хит Коме(н)дија са Среќко ШОИЌ -Лане Гутовиќ

  Како Среќко Шоиќ се обиде да ја изработи Европската Унија! Урнебесна Комендија УКРАЃЕНА ЛИЧНОСТ го носи на театарската сцена Среќко Шоиќ (во авторство и ...
 • Дом на АРМ, Skopje
 • 20:00:00 , 29 Мај, 2017 до 23:00:00 , 29 Мај, 2017
 • купете билети овде
 • Stand-up Macedonia
 • 33 доаѓаат, 59 можеби