• MKC Club & Restaurant, Skopje
  • 19:00:00 , 15 Јун, 2017 до 20:00:00 , 18 Јун, 2017
  • Familija Tangovi Skopje
  • 37 доаѓаат, 79 можеби
  • ENGLISH BELOW******************************Драги танго луѓе,Со особена чест и задоволство ви го најавуваме третиот Скопје танго викенд, а воедно и последен за оваа пролетно-летна сезона! Овој пат ќе имаме уникатна можност да бидеме домаќини на аргентинското танго трио Лос Милонгитас, кои се на својата прва европска турнеја! Покрај закажаниот концерт на 16ти јуни, тие ќе одржат и работилница за музикалност за танго танчери! Следува богата програма целиот викенд, затоа резервирајте ги датите 15-18 јуни за незаборавно танго искуство и тоа на домашен терен, а со гости од странство!15ти јуни (четврток)19:00 – 20:30 работилница за музикалност 1МУЗИЧКИ ЕЛЕМЕНТИ ВО ТАНГО Маркатo и негово препознавање во стиловите на различните оркестри20:30 – 22:00 работилница за музикалност 2МУЗИЧКИ ЕЛЕМЕНТИ ВО ТАНГО Синкопа, 332, бордонео и песанте и нивно препознавање во стиловите на различните оркестри(Инфо и детали: https://www.facebook.com/events/635379339986712/)16ти јуни (петок)21:00 – 01:00 Концерт на танго триото Лос Милонгитас и милонгаМесто: МКЦ Клуб РесторанDJ Marija ZafirovaБилети: 500 мкд (до 25ти мај) / 600 мкд (по 25ти мај)https://www.facebook.com/events/1494396970579211/17ти јуни (сабота)21:00 -01:00 Гран милонгаDJ Pepe TangoDjМесто: МКЦ Клуб РесторанВлез: 300 мкд18ти јуни (недела)14:00 – 20:00 Дневна милонгаDJs Marija Bejkova & Mickoska DanceМесто: МКЦ Клуб РесторанВлез: 150мкд21:00 - 00:00 Милонга АмбрелаВлез слободен!<3Familija Tangovi Skopje*************************************************Dear tango friends,We have an exclusive opportunity to invite you to the third and very special edition of Skopje tango weekend: 15th – 18th of June! Together with MKC Club & Restaurant, we are welcoming the Argentinean tango trio Los Milonguitas while on their first European tour. Don’t miss the chance to be part of this unique atmosphere created by the authentic vibes and the magic of the tango! Besides the concert, you can join two musicality workshops (for tango dancers), as well as two more milongas. Here is the full schedule: (missing info coming soon)15th of June (Thursday)19:00 – 20:30 Musicality workshop 1MUSICAL ELEMENTS IN TANGOAccompanying models: the MARCATO and its recognition in the styles of different orchestras20:30 – 22:00 Musicality workshop 2MUSICAL ELEMENTS IN TANGOAccompanying models: SINCOPA, 332, BORDONEO y PESANTE and their recognition in the styles of different orchestras(Info and details:https://www.facebook.com/events/635379339986712/)16th of June (Friday)21:00 – 01:00 Live concert & MilongaVenue: MKC Club & RestaurantDJ Marija ZafirovaTickets: 10euhttps://www.facebook.com/events/1494396970579211/17th of June (Saturday)21:00 – 01:00 Gran MilongaDJ Pepe TangoDjVenue: MKC Club & RestaurantEntrance: 5eu18th of June (Sunday)14:00 – 20:00 Daily MilongaDJs Marija Bejkova & Mickoska DanceVenue: MKC Club & RestaurantEntrance: 2,5eu21:00 - 00:00 Milonga UmbrellaFree entrance!Location:https://www.google.mk/maps/place/Decata+Od+Nashata+Ulica/@42.0000469,21.4219901,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x1354144c53771919:0xa252abc5d3d9ec8!8m2!3d42.0000469!4d21.4241788?hl=en&authuser=0&authuser=0&hl=en<3Familija Tangovi Skopje

    Настани во близина (1км)

    Клеопатра - Балетски спектакл / Cleopatra - Ballet

    \\\ English bellow \\\ КЛЕОПАТРА Балет Солисти, балетски ансамбл, оркестар и хор на Македонска опера и балет Бисера Чадловска - диригент, Василиј Медведев ...
  • Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet, Skopje
  • 20:00:00 , 26 Мај, 2017 до 23:00:00 , 26 Мај, 2017
  • Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
  • 45 доаѓаат, 191 можеби
  • Аида - Џузепе Верди \\\ Aida - Giuseppe Verdi

    \\\ English bellow \\\ АИДА - Џузепе Верди Опера Оркестар, хор и балетскиот ансамбл на Македонска опера и балет Турска државна опера (Истанбул, Турција) Вања ...
  • Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet, Skopje
  • 20:00:00 , 31 Мај, 2017 до 23:00:00 , 31 Мај, 2017
  • Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
  • 54 доаѓаат, 150 можеби
  • O/Exhibition/Jana Jakimovska

    Драги пријатели, овој 25ти мај ќе го прославам со изложба на дигитални принтови. Насловена едноставно како „О“, таа навидум зборува за големото О, малата смрт, ...
  • Дом на култура „Кочо Рацин“ Скопје - Dom na kultura "Koco Racin" Skopje
  • 20:00:00 , 25 Мај, 2017 до 14:00:00 , 02 Јун, 2017
  • Jana Jakimovska
  • 149 доаѓаат, 98 можеби
  • Дино Имери - Хуманитарен Концерт

    Ексклузивен едно-часовен рецитал на младиот виртуоз на пијаното - Дино Имери со познати дела од Л. ван Бетовен и Ф. Лист.. Концертот е со хуманитарен ...

    Отворен ден на Корчагин

    На 25 мај 2017 година (четврток) со почеток во 18 часот, СУГС Гимназија „Раде Јовчевски - Корчагин“ организира Отворен ден, на коj идните ученици ќе имаат уште ...
  • Sugs Rade Jovcevski Korcagin, Skopje
  • 18:00:00 , 25 Мај, 2017 до 21:00:00 , 25 Мај, 2017
  • СУГС Гимназија ,,Раде Јовчевски-Корчагин"
  • 62 доаѓаат, 71 можеби