• Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 06:30:00 , 21 Мај, 2017 до 21:00:00 , 21 Мај, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 18 доаѓаат, 93 можеби
 • Настанот е завршен
 • На 21.05.2017 (недела) ДПС Трансверзалец ќе се приклучи на мемориjалниот планинарски марш по Селечка Планина организиран од Еколошкото Планинарско Друштво "КАРТУШ" од Прилеп во чест на Петре Андоноски - Музичарот.• Поаѓање од Скопје: во 6.30 ч, Пошта- Железничка Скопје• Пријавување и набавка на карти за превоз : најкасно до 19.05.2017 во продавницата пред студенсткиот дом Кузман Јософовски Питу секој ден од 10 до 21ч. или на редовен состанок на друштвот в Четврток од 20 до 21.30ч.•Лице за контакт: Миле М. 072/250-019• Цена: за превоз 500 ден минибус • Акцијата ќе се одржи доколку се пријават повеќе од 10 учеснициПотребна опрема: разгазени планинарски кондури, облека според најавата за временската прогноза, планинарски стапчиња, течности најмалку 1.5л.Напомена:Секој учесник зема учество на сопствена одговорност и одговара за својата психофизичка подготвеност.Во прилог Програмата од организаторот:------------------------------------------------------------------------------------------- Еколошкото Планинарско Друштво "КАРТУШ" од Прилеп и оваа 2017 г., на ден 21.05.2017 година го организира традиционалниот Републички мемориjален планинарски марш по Селечка Планина во чест на починатиот прилепчанец, наш придружник по планинарските патеки и планинарски дружења* • Петре Андоноски - Музичарот.- Ке ни биде чест и задоволство да ни се придружите во планинарскиот марш по оваа прекрасна и живописна патека на уште едно незаборавно планинарско пролетно дружење.Агенда на меморалниот марш:08.00 ч. - Тргнуванае од пред Домот на културата "Марко Цепенков" (обезбеден бесплатен автобуски превоз до с.Плетвар)08.30 ч. - Тргнување од почетната точка кај с.Плетвар (1000 мнв)08.35 ч. - чешма Дервен (1010 мнв, 200 м од почетокот)09.00 ч. - чешма Бозоец / 5 мин одмор (1015 мнв, 1000 м од предходна точка)10.30 ч. - Трајанова чешма / 30 мин одмор и појадик (1280 мнв, 2800 м)12.00 ч. - чешма Ливада /15 мин одмор и пригоден говор во чест наПетре Андоноски - Музичарот (1520 мнв, 2500 м)13.30 ч. - Чешма "Казанташ" / 30 мин одмор и освежуваььена планинарите со чај и локум15.30 ч. - ЦЕП - манастир Св.Димитри]а, с.Селце 1,5 ч дружење, додeлување на благодарници и дипломи на планинарските друштва како и на најмладиот и на најстариот учесник на маршот и ручек: обезбедено е планинарско гравче на прилепски начин (900 мнв, 3500 м)17.00 ч. - Тргнување за Прилеп Вкупна должина на патеката : 20 км (предвидено време 6 ч.)

  Настани во близина (1км)

  Седумте Рилски Езера и врвот Маљовица (2.729мнв)

  ДПС Трансверзалец од Скопје на 17 и 18 Јуни 2017 организираше посета на планината Рила во Бугарија и акции за искачување на Седумте Рилски Езера и врвот ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 05:00:00 , 29 Јул, 2017 до 22:00:00 , 30 Јул, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 23 доаѓаат, 227 можеби
 • Tequila Night & Mexican Food

  По повод интернационалниот Текила ден Дистрикт бар и ресторан го организираат најдоброто случување во градот! Многу маргарити, освежување, играње со KaDance и ...
 • Distrikt Bar & Kitchen, Skopje
 • 21:00:00 , 24 Јул, 2017 до 00:01:00 , 25 Јул, 2017
 • Distrikt Bar & Kitchen
 • 23 доаѓаат, 144 можеби
 • Плат (2.398мнв)

  ДПС ТРАНСВЕРЗАЛЕЦ организира искачување на врвот Плат на 23 Јули 2017 год. Врвот Плат се наоѓа на планината Шар Планина, висок е 2.398 метри надморска ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 06:30:00 , 23 Јул, 2017 до 18:00:00 , 23 Јул, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 16 доаѓаат, 139 можеби
 • Rapha Women’s 100 - Skopje

  Ајде заедно да извозиме 100км. Во Недела, на 23ти Јули, да се придружиме на глобалниот настан "Rapha Women's 100" чија цел е да инспирира илјадници жени околу ...
 • Skopje
 • 07:30:00 , 23 Јул, 2017 до 16:00:00 , 23 Јул, 2017
 • Tina Nestoroska
 • 24 доаѓаат, 20 можеби
 • BIH / PRT / MKD - Nederland

  Oefenwedstrijd van het Nederlands mannenteam in het Vierlandentoernooi van Skopje. Tegenstanders zijn Bosnië en Herzegovina, Portugal en gastland Macedonië. ...
 • Skopje
 • 20:00:00 , 23 Јул, 2017 до 22:00:00 , 23 Јул, 2017
 • Oranje Basketball
 • 3 доаѓаат, 7 можеби
 • Маја Језерце (2. 694мнв)

  Најава за планинарска акција на која ќе се искачува Врвот Маја Језерце. Маја Језерце е највисокиот врв на планината Проклетије, втор највисок врв во Албанија ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 15:00:00 , 04 Авг, 2017 до 22:00:00 , 06 Авг, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 10 доаѓаат, 77 можеби