• Младински Културен Центар, Skopje
 • 10:30:00 , 24 Мар, 2017 до 22:00:00 , 24 Мар, 2017
 • Француски институт во Скопје - Institut français de Skopje
 • 52 доаѓаат, 107 можеби
 • Настанот е завршен
 • ПРАЗНИК НА ФРАНКОФОНИЈАТА Петок 24 март 2017 | Младински културен центарРЕГИОНАЛЕН ФОРУМ „ФРАНЦУСКИОТ ЈАЗИК, МЛАДИТЕ И МОЖНОСТИТЕ ЗА РАБОТА“10:30 ч. - Отворање на форумот :„Освен тоа, зборувам и француски! - Им даваме збор на младите”11:00 ч. - Прва тркалезна маса : „Францускиот јазик, неопходен за меѓународна кариера”12:00 ч. - Говор на Н.Е. г-дин Кристијан Тимоние, Амбасадор на Франција, и доделување на наградите од фото натпреваротНајдобрите фотографии од натпреварот ќе бидат изложени во холот на Младинскиот културен центар.12:30 ч. - Втора тркалезна маса : „Познавањето на францускиот јазик како можност за работа на младите на Балканот“13:30 ч. - Трета тркалезна маса : „Франкофонски универзитетски обуки достапни во Европа“14:30 ч. Коктел15:30 ч. - Работилница : „Специјализиран француски јазик: како и зошто да се предава?”ДОКОЛКУ САКАТЕ ДА ПРИСУСТВУВАТЕ НА ФОРУМОТ, ве замолуваме да го најавите вашето присуство на следната мејл адреса culture@ifs.mk , при што ќе го наведете вашето име и презиме и насловот на тркалезната маса за која сте заинтересирани.-------------------------------------------------------------------------20 ч. – ЕКСКЛУЗИВЕН КОНЦЕРТ НА ФРАНЦУСКИОТ МУЗИЧАР ШАРЛ БАТИСТВечер на запознавање со француската шансона со овој млад уметник, чија кариера е во значаен подем. БЕСПЛАТНИ ВЛЕЗНИЦИ ЗА КОНЦЕРТОТ се резервираат на следниот мејл: culture@ifs.mk-------------------------------------------------------------------------Ве очекуваме во голем број заедно да ја прославиме Фракофонијата!* * *Accès à l'information en français :http://www.ifs.mk/fr/Home/FrankofonijaContent/1853

  Настани во близина (1км)

  Queen Real Tribute

  Queen Real Tribute Најголемиот Queen Real Tribute проект ќе одржи повеќе часовен концерт во клубот #Станица26 на 26.04.2017 со почеток во 20:00 часот. Бенд ...
 • Станица 26, Skopje
 • 20:00:00 , 26 Апр, 2017 до 00:30:00 , 27 Апр, 2017
 • Inovativa Group
 • 213 доаѓаат, 649 можеби
 • Животот е прекрасен

  „Ова не е претстава за самоубиството, не е пиеса за смртта, туки за еден човек кој повторно го открива животот, открива колку животот е прекрасен. Еден човек ...
 • Македонски Народен Театар, Skopje
 • 20:00:00 , 23 Апр, 2017 до 22:30:00 , 23 Апр, 2017
 • Македонски Народен Театар
 • 79 доаѓаат, 324 можеби
 • Животот е прекрасен

  „Ова не е претстава за самоубиството, не е пиеса за смртта, туки за еден човек кој повторно го открива животот, открива колку животот е прекрасен. Еден човек ...
 • Македонски Народен Театар, Skopje
 • 20:00:00 , 24 Апр, 2017 до 22:30:00 , 24 Апр, 2017
 • Македонски Народен Театар
 • 56 доаѓаат, 282 можеби
 • Априлско искачување на Плат

  ДПС ТРАНСВЕРЗАЛЕЦ организира Априлско искачување на врвот Плат на 30 Април 2017 год. Врвот Плат се наоѓа на планината Шар Планина, висок е 2.398 метри ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 06:30:00 , 30 Апр, 2017 до 19:00:00 , 30 Апр, 2017
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 37 доаѓаат, 262 можеби
 • Мајсторот и Маргарита

  Режисер: ИВАН ПОПОВСКИ Мајсторот — ДЕЈАН ЛИЛИЌ Маргарита — ДРАГАНА КОСТАДИНОВСКА Воланд/Афраниј — НИКОЛА РИСТАНОВСКИ Понтиј Пилат — ЈОРДАН ...
 • Македонски Народен Театар, Skopje
 • 17:00:00 , 29 Апр, 2017 до 22:00:00 , 29 Апр, 2017
 • Македонски Народен Театар
 • 46 доаѓаат, 232 можеби
 • Урбан Фест

  Урбан Фест е меѓународен фестивал на живи статуи и други улични уметности. Ги славиме урбаните уметности и убавината на градскиот ритам. 28ми април, Петок, ...
 • Skver Jadran, Skopje
 • 19:30:00 , 28 Апр, 2017 до 00:00:00 , 29 Апр, 2017
 • Урбан Фест
 • 105 доаѓаат, 124 можеби
 • Дон Кихот – Лудвиг Минкус (Балет)

  ДОН КИХОТ – Лудвиг Минкус (Балет) 25.04.2017 во 20.00 часот Билетите се во продажба на билетарницата на МОБ 02/3118451, ЈУГОТОН ГТЦ 1-кат, и онлајн на ...

  Парите се отепувачка

  Надридрама инспирирана од драмата на Ристо Крле и романот Деветта конфигурација на Вилијам Питер Блати Режисер: БОЈАН ТРИФУНОВСКИ УЛОГИ Николина ...
 • Македонски Народен Театар, Skopje
 • 18:00:00 , 25 Апр, 2017 до 19:40:00 , 25 Апр, 2017
 • Македонски Народен Театар
 • 20 доаѓаат, 104 можеби
 • Обука за претприемништво

  ЦЕФЕ Македонија во рамки на проектот ГЕТ ЈЕС (Глобална Размена и Тренинг за Услуги за Младинско Вработување) ве поканува на обука за претприемништво и бизнис ...
 • CEFE Macedonia - ЦЕФЕ Македонија, Skopje
 • 16:00:00 , 24 Апр, 2017 до 20:00:00 , 28 Апр, 2017
 • CEFE Macedonia - ЦЕФЕ Македонија
 • 21 доаѓаат, 78 можеби
 • Животот на Молиер

  Автор: Михаил Булгаков Режисер: Александар Поповски УЛОГИ Никола Ристановски – Жан-Батист Поклен де Молиер, познат драматург и автор Сашка Димитровска ...
 • Македонски Народен Театар, Skopje
 • 20:00:00 , 26 Апр, 2017 до 22:00:00 , 26 Апр, 2017
 • Македонски Народен Театар
 • 15 доаѓаат, 80 можеби