Делегацијата на германското стопанство во Македонија во соработка со Министерството за економија и енергетика на Сојузна Република Германија организираше ...
сите 3 | | | веќе видена

Фото: Pixabay Поимот ануитет означува ист износ со којшто се отплатува одреден долгорочен заем. Ануитет претставува редовна најчесто месечна исплата на паричен ...
| | веќе видена

Во прекрасниот амбиент на Мендоза, регион во Аргентина познат по виното, во близина на подножјето на Андите, се наоѓа прекрасниот „Vines Resort & Spa“… Ова ...
| | веќе видена

Европската комисија (ЕК) не може да склопува договори за слободна трговија без рафитикација во секоја земја членка, одлучи Судот за правда на ЕУ, пренесуваат ...
сите 7 | | | веќе видена

Премиерката на Велика Британија, Тереза Меј, вчера ги повика Британците да ја поддржат во преговорите за излегувањето на земјата од Европската Унија, откако ќе ...
| | веќе видена

Се додава дека со наведената донација ќе се финансира образованието и заштитата на правата на мигрантите и припадниците на малцинските групи. Во соопштение на ...
сите 2 | | | веќе видена

Дождот беше добредојден, но не и градот, за земјоделците од Кумановскиот и Липковскиот регион. 24 часа по поројните дождови, земјоделците се жалат дека се ...
| | веќе видена

next