Измените за минимална плата ќе им дадат сигурност на работниците

Не успеавме да ги оствариме планираните пригходи, малку ќе доцниме со исплатата на платите. Работодавачите повеќе нема да можат да го користат овој изговор и да манипулираат со работниците. Новата мерка за зголемување на износот на минималната плата кој е утврден со закон, ќе им даде една сигурност на вработените, дека навремено ќе им биде платено она што го сработиле . Вака експертите ја оценија ...

Колку странските инвестиции ја намалија
Од полноќ нова цена на дизел горивата
Се гаси Застава од Крагуевац, гигантот на
Швајцарската амбасадорка во Кочани, дојде да види
ИКЕА се менува од темел, ништо нема да биде веќе
Оглас за вработување во МЕПСО и ЕЛЕМ
Што ќе се случи ако „Макпетрол“ го снајде
Џеф Безос стана трет најбогат човек на светот
Генерацијата Y e првата која ќе заработи помалку
Колкав износ на пензии земаат пензионерите во
Станбените и потрошувачките кредити двојно
Како Исланд беше спасен после финансиската криза?
Како се спинува јавниот долг – што е ЕУ, а што
„Визер“ го менува планот - нема да се шири во
Пензискиот фонд со финансиска „дупка“ тешка колку