Инспекторите уништиле 10 тони расипана храна

Во Агенцијата за храна и ветеринарство лани пристигнале 190 поплаки од потрошувачи кои пријавиле дека им е продадено расипано месо, храна со туѓо тело во неа, неисправно декларирани или производи со истечен рок, неквалитетен мед, сомнителни јајца од пазар, а дел се пожалиле дека добиле труење од храна во угостителски објект Близу 10 тони храна уништила лани Агенцијата за храна и ветеринарство ...

Аплицирајте за работа во Австрија - бесплатно
Пивара Скопје нуди работа, минимална бруто плата
„Пука“ кревкото примирје меѓу Германија и ЕЦБ
Владата од домашните кредитори позајми 13 милиони
Светска Банка: Македонија со раст од 2% во 2016
Увезниот ја урива продажната цена на македонскиот
Рудникот Иловица е еколошки безбеден за животната
Доделени нови грантови од по 3.000 евра за
„Ги дознав разликите помеѓу сиромашните и
Како Саудиска Арабија и Иран ги разменија улогите
Нов модел за плаќање сезонски работници
Златото поевтинува по бранот остварени профити
Преку обуки за иновации и претприемништво до
НБМ: Во вториот квартал имаме пад на предвидениот
Бизнисмените се за пазарна вредност на авторските