Геодетски елаборат за дивоградба за 100 евра

Државата е подготвена за примена на Законот за справување со бесправно изградените објекти. Веќе се познати и цените за изработка на елаборатите, кои, според усвоениот тарифник, се движат од 100 до 130 евра. Така, за изработка на елаборат за куќи со површина од 51 до 150 квадрати ќе се плаќаат по 41 денар за квадратен метар, додека 7.940 денари ќе чини елаборатот за објектите поголеми од 150 ...

Следи бумеранг: нафташите ќе се дават во проблеми?
Утре почнува изградбата на рударскиот комплекс во
Во Македонија се прават брендирани чевли –
Фич ја урна розовата слика и не врати 11 години
Бесплатно приклучување на топлинската мрежа до
ГАМА ИЛИ ФИРМАТА ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ГАС: Нешто од
Унгарска компанија сака да ја гради Рајската
Како да упропастиш нечија фотка од храна за на
Просечната плата во јуни изнесувала 22.187 денари
Бразил губи милијарда долари поради Coca-Cola,
Основачот на „Фејсбук“ продава акции за
Скепсата пред говорот на американската гувернерка
Од Македонија ќе излезат нови глобални лидери
Со швајцарски искуства ќе се подобрува туризмот
Сеавус Инкубатор отвори повик за