Во Баварија ги забранија бурките во училиштата и универзитетите. Владата на германската покраина Баварија го одобрила нацрт планот кој забранува носење бурка ...
сите 25 | | | веќе видена

За жал, за промените е заслужна 24 годишната Матсури Такахаши, која постојано била кртикувана од надредените иако работела по 20 часови дневно, поради што на ...
сите 2 | | | веќе видена

Отвореноста и одговорноста на институциите се клучни за демократизација на општеството – е заклучокот од финалната конференција во рамките на проектот „Актион ...
сите 8 | | | веќе видена

За да ја спасат од банкрот грчка држава, тука Европејците – заедно со ММФ и приватните кредитори – дале повеќе од 300 милијарди евра. Па тешко е дека ќе ...
| | веќе видена

Формирањето на Влада од страна на СДСМ и ДУИ станува се поизвесно откако вчера во Мала Речица беше констатирано дека во најголем дел е испеглан законот за ...
сите 2 | | | веќе видена

Гласот на Америка – Вашингтон Своите потреби во струја Србија, горе-долу сама ги задоволува, увозот на нафта и нафтените деривати е слободен, а најслабата алка ...
сите 4 | | | веќе видена

Ferrari до Европската канцеларија за заштита на интелектуална сопственот доставил дизајнерско решение уште во август минатата година, но интересни фотографии ...
| | веќе видена

next