Дневен весник `Фокус`, од среда во сите трафики!

Брендот "Фокус" станува дневен весник, оваа среда излегува првиот број. Весникот го основа Никола Младенов, кој е основач и на исто-имениот неделник со голем тираж. Како главен уредник е Јадранка Костова, уредничка на неделникот Фокус. Дел од тимот на овој медиум ќе бидат и Бранко Героски, Борјан Јовановски и Младен Чадиковски кои доаѓаат од А1 телевизија, која неодамна беше затворена од власта. Со излегувањето на овој весник конечно се руши монополот на МПМ. Монополот кој беше воспоставен поради затворањето на критичките медиуми од страна на властите, донесе катастрофална слика во извештајот на ЕУ за Македонија, со оглед на тоа што сите медиуми беа корумпирани со големи финансиски средства од буџетот.

Брендот "Фокус" станува дневен весник, оваа среда излегува првиот број. Весникот го основа Никола Младенов, кој е основач и на исто-имениот неделник с...